Kamienie w akwarium

Jakie podłoże może być stosowane w akwarium.
Awatar użytkownika
2211jarek
Posty: 269
Rejestracja: 26 mar 2014, o 13:52

Kamienie w akwarium

Postautor: 2211jarek » 23 lut 2015, o 18:56

Witam, jakie macie doswiadczenia z kamieniami, skałkami w zbiornikach? Których unikac a które są przez Was sprawdzone i nie zmieniają parametrów wody?
Chcesz obniżyć rachunki za energię w firmie lub w domu - pisz do mnie na PW ! Dla forumowiczów znajdę najlepszą cenę spośród 15 dostawców energii. Wycena i doradztwo gratis ! http://www.energomix.pl

Awatar użytkownika
Garry
Administrator
Posty: 2305
Rejestracja: 22 lis 2012, o 14:21
GG: 4661042
Lokalizacja: Radom/ Gołębiów
Kontaktowanie:

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: Garry » 23 lut 2015, o 20:55

Sławek lub Aquabreeder podał fajny i prosty sposób na sprawdzenia kamienia, polać go octem i jak nie będzie się pienić to jest OK :)
Ja dodam od siebie że nie powinien mieć ostrych krawędzi i tyle :)
Obecny litraż, coś koło 2000L. Ale to chyba nie ostatnie słowo :)

Awatar użytkownika
2211jarek
Posty: 269
Rejestracja: 26 mar 2014, o 13:52

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: 2211jarek » 23 lut 2015, o 21:06

ooo tego nie wiedziałem! dzieki - musze kupic ocet ;)
Chcesz obniżyć rachunki za energię w firmie lub w domu - pisz do mnie na PW ! Dla forumowiczów znajdę najlepszą cenę spośród 15 dostawców energii. Wycena i doradztwo gratis ! http://www.energomix.pl

Awatar użytkownika
JK1979
Posty: 360
Rejestracja: 3 lis 2013, o 17:41
GG: 2620248
Lokalizacja: Radom - Godów

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: JK1979 » 23 lut 2015, o 21:52

Dawaj do panoramy, to litra zrobimy na miejscu
Specjalna zniżka dla użytkowników forum - niektórzy już się o tym przekonali.

http://www.ubezpieczeniaradomskie.pl/

Zapraszam pozostałych

Awatar użytkownika
2211jarek
Posty: 269
Rejestracja: 26 mar 2014, o 13:52

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: 2211jarek » 23 lut 2015, o 22:18

Oglupiałes? czy doła masz?
Chcesz obniżyć rachunki za energię w firmie lub w domu - pisz do mnie na PW ! Dla forumowiczów znajdę najlepszą cenę spośród 15 dostawców energii. Wycena i doradztwo gratis ! http://www.energomix.pl

Awatar użytkownika
JK1979
Posty: 360
Rejestracja: 3 lis 2013, o 17:41
GG: 2620248
Lokalizacja: Radom - Godów

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: JK1979 » 23 lut 2015, o 22:19

mam przepoje :)
Specjalna zniżka dla użytkowników forum - niektórzy już się o tym przekonali.

http://www.ubezpieczeniaradomskie.pl/

Zapraszam pozostałych

Awatar użytkownika
2211jarek
Posty: 269
Rejestracja: 26 mar 2014, o 13:52

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: 2211jarek » 23 lut 2015, o 22:29

Jarek, ja jutro rano musze dojechac do roboty a jak mi zajumaja prawko to pojde do bidy.
Chcesz obniżyć rachunki za energię w firmie lub w domu - pisz do mnie na PW ! Dla forumowiczów znajdę najlepszą cenę spośród 15 dostawców energii. Wycena i doradztwo gratis ! http://www.energomix.pl

Awatar użytkownika
slajdolot
Moderator
Posty: 911
Rejestracja: 12 kwie 2013, o 13:16
GG: 1387485
Lokalizacja: Radom-Młodzianów/Huta Mazowszańska

Re: Kamienie w akwarium

Postautor: slajdolot » 23 lut 2015, o 23:28

Jak dzieci. Chcecie się spotkać to szybka piłka i jakieś nieformalne spotkanko strzelimy ;) Ale do tego to jest inny dział.
SQ5PGM - 145,425MHz, 438,925MHz-SR5RA
Instalacje elektryczne,stelaże pod akwaria oraz konstrukcje stalowe.
https://www.facebook.com/Trabant-11-Uni ... 820955410/


Wróć do „Podłoże”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość